products

Matfors Industriservice har sedan Starten 1980 tillgodosett sina kunder med ett brett utbud av både egentillverkade produkter och produkter vi är återförsäljare av. Vi har med noggrannhet valt våra leverantör som vi tycker erbjuder den högsta kvaliten, snabba leveranstider och ett brett kunnande. Dessa produkter kombinerad med Matfors Industriservice breda kunskap för montage, fältservice, projektering och avancerade serviceverkstad gör oss till en komplett leverantör inom Industrin. 
Nedan finner ni våra produkter:

Pumpar

​​​​​​​Ett brett utbud och många år i branschen gör oss till en stark pumpleverantör. 
Med våra starka samarbetspartner är vi med från start med projektering, försäljning, montage och slutligen idrifttagning. Kunderna är ett brett spann ifrån Pappersbruk till kommuner där vi sköter färskvatten och avloppspumpar. Givetvis levererar vi reservdelar till de pumpar vi renoverar och säljer. 
Många väljer att Skicka pumpar till vår verkstad för reparation som sedan skickas åter klara för idrifttagning. 
  • Sulzer: Centrifigualpumpar, splitcasepumpar (Z22) och omrörare. 
  • Grindex: Dränkbara läns-, slam- och slurrypumpar. 
  • DEPA: Tryckluftsdrivna membranpumpar. 
  • IMO: Skruvpumpar. 
  • LPS: Avloppspumpar. 
  • KSB: Centrifigualpumpar, djuphålspumpar mm. 
  • Colly flowtech: Loborotorpumpar

Kytölä Flödesmätare (bild) 


Rätt mängd tätningsvatten är avgörande för tätningens funktion och livslängd. Möjlighet till noggrann inställning av både tryck och flöde medför besparingar i vatten- och energiförbrukning. Vi på Matfors Industriservice lagerför SLM3, G och GP 
samt SLM8, G och GP för snabba leveranser. 
Såklart säljer vi hela kytöläs sortiment inom flödesmätning. 

Samiflex Axelkopplingar & Kardanaxlar (bild) 


Samiflex är en elastisk axelkoppling som fungerar utmärkt som en standardkoppling inom industrin. Kopplingen finns i flera utföranden och storlekar så som spacerkoppling, taperlockbussning och kan monteras både horisontalt och vertikalt. Samiflex största fördel är att kopplingshalvorna ej har någon kontakt, vilket medför att bytet av kopplingsbandet kan ske utan att ex. elmotor eller pumpen behöver flyttas. Detta gör kopplingen helt EX klassad. Matfors Industriservice har norrlands största lager på Samiflexkopplingen från storlek A0 till och med A8.  
Såklart bearbetar vi axelhål, kilspår och balanserar de kopplingar vi säljer. Många gånger sker försäljningen tillsammans med montage ute hos kunden. 

Kardanaxlar till pappersmaskiner och andra maskindrifter är en stor del utav vår vardag. Både kardanaxlar med knutkors som vi tillverkar, balanserar, laserriktar och monterar men även kardanaxlar med så kallade stållamellkopplingar utav fail safe modell.  
Med våra starka leverantörer ifrån GKN och Siemens kan vi leverera kardanaxlar inklusive skydd för både fasta och rörliga kardaner till de flesta drifter.
​​​​​​​

Busch & Co Elmotorer (bild) 


Tillsammans med Busch & Co kan Matfors Industriservice erbjuda ett brett sortiment på elmotorer, frekvensomriktare, generatorer samt motorväxlar. 
Såklart allt ifrån standardmotorer till Specialmotorer. Mycket kombineras med vår serviceverkstad där vi dagligen renoverar elmotorer.

Grandpuller & Hi-Force puller (bild) 

​​​​​​​
Vår egentillverkade, egenkonstruerade och patenterade Grandpuller är en utav våra många invasioner här på Matfors Industriservice AB. 
Grandpuller är framtagen för att enklare kunna demontera Sfäriskarullager och CARB/TORB- lager ur förslutna/inbyggda lagerhus. Dvs där en traditionell avdragare inte kommer åt. Avdragaren har funnits i Matfors Industriservice sortiment sedan mitten av 80-talet och uppfanns utav Börje Sjöbom som var fältservice mekaniker på Matfors Industriservice och skulle byta samtliga lager på en pappersmaskins torkparti på Drivsidan. Istället för att behöva montera ner hela Maskinens gavel inkl lagerläge så klarar Grandpuller av att demontera lagret ur pappersmaskinen med samtliga maskindelar monterade. 
Vi kan i dagsläget tillverka Grandpuller för de flesta sfäriska rullager inkl CARB/TORB-lager.  
Med våran Grandpuller blir Matfors Industriservice en komplett aktör på att byta rullningslager på pappersmaskiner och många gånger så kortar vi stilleståndstiden upp till 50% tack vare våran Grandpuller med erfarna Lager-tekniker. 

Länk för youtubefilm:  
https://www.youtube.com/watch?v=e_LO0SJMRcs    
 
En annan inovasion ifrån Matfors Industriservice inom avdragare för sfäriska rullager är våran Hi-Force puller som är framtagen för valslager som sitter påkrympta på axeltappar ex. Ledvalsar där man kan ha ont om plats mellan det bakre lagerlocket och lagret för att komma åt med en klo-avdragare. Hi force puller, även kallad ledvalslager avdragaren består av två stycken halvor med en bakre kant som greppar lagret, en pressplatta med gängor för 50-tons hydraulkolv, hydraulkolv samt pump och en ytterhylsa som håller paketet på plats. 
(Bild på ledvalsavdragaren)

Ventiler & vridspjäll (bild) 

​​​​​​​
Matfors Industriservice har stor erfarenhet ifrån projektering, försäljning och montering av ventiler och vridspjäll för just Vattenkraftsindustrin. Vi har en bred produktportfölj med både standard och specialventiler för just ert behov. I och med att vi har vår styrka med verkstad så kan vi även erbjuda tillverkning av mellanbitar där man vill ersätta gamla ventiler emot nya men kanske inte får fram samma byggmått så kan vi ersätta befintlig ventil utan att behöva ha inverkan på rörsystemet.

Benzlers Kuggväxlar,tappväxlar och Industriväxellådor (bild) 


Tillsammans med Benzlers erbjuder vi på Matfors Industriservice kuggväxlar, motorväxlar, snäckväxlar, SALA tappväxellådor samt de tyngre industriväxellådorna ett komplett sortiment i from av ersättningsväxlar, reservdelar och ett brett kunnande inom transmissioner.  
Detta är i många gånger kombinerat med vår serviceverkstad för Industriväxlar, projektering och montering ute hos kund. 
Prova gärna vårat starka serviceavtal som innehåller försäljning utav växlar, reparationer och ett utbytessystem.

Habasit Transportband & drivremmar (bild) 

​​​​​​​
Från det ledande företaget Habasit i Schweiz erbjuder vi Planremmar, transportband rundremmar, modulband, transportkedjor samt glidplaster till försäljning. Med Habasits band får du fler driftstimmar per band vilket ger en lägre totalkostnad. 
Vi står alltid redo till ert förfogande och med ett stort eget lager så kan våra två transportbandsmontörer hjälpa er som kund omgående. Kombinerat med vårt breda mekaniska kunnande så erbjuder vi även försäljning på kompletta transportörer.

Vrska Press Ångboxar & mekaniska tätningar (bild) 

​​​​​​​
Matfors Industriservice AB har under ett flertal år arbetat med projektering, försäljning och montage av Ångboxar för pappersmaskiner. Mycket tack vare våran breda kunskap kring pappersmaskinens torkparti gällande de roterande enheterna. 
Med Vrska Press ångboxar så kan vi ebjuda ett flertal olika modeller av Ångboxar med mycket hög kvalite och den senaste teknologin inom området, där Vrska press har ett flertal patent på just Ångboxar.  
Vi står redo att projektera erat torkparti med våra revolutionerande och underhållsfria Ångboxar där också våra utbytessytem och serviceavtal är mycket populära. 
 
Vrska Press startade i Serbien och är idag stora på mekaniska tätningar som vi på Matfors är stolta att presentera. Kontakta oss gärna för offert samt teknisk support gällande mekaniska-tätningar. Matfors Industriservice AB var det första nordiska företaget att renovera mekaniska tätningar vilket ger oss en mycket hög och bred kunskap kring tätningar.

Nordic Bellows kompensatorer (bild) 

​​​​​​​
Vi levererar och monterar väv, stål och gummikompensatorer ifrån Nordic Bellows. I de flesta fall så är dessa kompensatorer skräddarsydda utifrån kundens önskemål vad gällande storlek och kvalitet.  
Kontakta oss för mer information.
  • Pumpar
  • Pumpar2 min
  • Pumpar3 min